Wednesday, December 15, 2010

Pants vs old T-shirt

Salam,

haa..nilah kerja org yang x cukup kerja hehhehe... Actually, bercuti ni kadang-kadang bosan juga ye? Asyik buat mende yang sama je...kemas, kemas makan masak etc... Sebab tu Allah x jadikan CikguRozila (CR) surirumah agaknya.

Bukan itu yang CR nak cerita. Disebabkan sentiasa ada masa extra [buat masa ni] CR pun gatal tangan mengerjakan T-shirt lama, T-shirt free hehehhe

haa, nilah lambangnya? Ada sape2 yang kenal? kalau sape2 kenal, T-shirt ni x best...
see through.. panas-panas ni, tak kuasa nak berinner bagai...


lalu setelah CR kerjakan, romponglah ia seperti ini. Kesian ko T-shirt:P


selepas, disambung dan ditokok tambah dengan polka dot fabric lalu, ting!!
jadilah seperti ini:

jadilah short untuk anak CR...

Ni pula, update selepas dipakai oleh Adam... Abaikan kulit dia yang ranggup tu ye.. heheheh

so,kalau ada t-shirt2 yang nak buang tu, korang trylah buat sluar macam ni. Kalau berimaginasi sikit, leh buat skirt too for your little daughter:) Korang ikut tutorial dari Rookiemoms ni ye

till then:)

5 comments:

ween said...

great way to recycle old shirt. thumbs up! :)

Ila said...

tq ween,

my son said "eh macam pompuan punye" hehehhe
time for searching boyish printed fabric:)

ChENta ShAzAna said...

waaahh, nice...

ChENta ShAzAna said...

wahhh, really nice~

Naziehah said...

Looks like a very comfy pants for Adam! Great job Ila :)