Monday, February 21, 2011

Linen + PVC Pencil Case

Hye Monday(:

Manage to finish this long awaited pencil case. This pencil case is specially made for Sis Normah's daughter ; Nelly...
Made it using plain natural linen with purple PVC. Add some embellishment from buttons, brads and felt to the PVC.
Hope to match it with cute same design felt coin purse. Not able to finish the blanket stitch yet. Once I've finish it, will update both of the order. Tq Sis Normah, for willing to wait...



12 comments:

Nabilah Hannah Rafiq said...

cikgu, how nak dapat zip yg small size?

Ila said...

Saya selalu beli yang 8" nyer...
senang nak adjust, nak jadikan 8" pun boleh...kalau nak kecik, potong je...:)

Anyway, yang 5" ada kat kedai jahit biasa

aRniNasiR said...

oo baru la 'nampak' idea apa nak buat dgn pvc tu.. sebelum ni blurr wpun penah nampak kat blog org lain.... thnaks for sharing

Ila said...

welcome:)

nak g skodeng aRni lah pulak hehehhe

HNMZ said...

Assalamualaikum..

This one how much?

Ila said...
This comment has been removed by the author.
Ila said...

Salam HNMZ,

this one dah ada yang punye dear...
I amek RM15:)
TQ

HNMZ said...

Huruf N tu boleh tukar kan? RM15 then pos pula mcm mana? Calculator scientific muat tak?

HNMZ said...

Nak order la yang ni. Macam mana ya?

HNMZ said...

I nak order dua ya. PVC tu boleh warna lain tak?

Ila said...

Sorry HNMZ,

its a very busy week...
boleh muat scientific calculator.
Harga RM15,
postage akan guna poslaju RM6
huruf / design boleh tukar.
PVC ada beberapa colour lagi

you can email me at ila_0902@yahoo.com
tq:)

HNMZ said...

Sudah email :)