Saturday, February 13, 2010

Dress lagi - Ruffles Sleeveless Dress

Salam

Tadaa, here is my 2nd dress called as Ruffles Sleeveless Dress. Thank to Sparkle Power for the inspiration. Beside that, I also want to thank TiniHani for the How to Sew Using Elastic Thread Tutorial...Helps me a lot....waah... So excited when the ruffles is obviously seen...Rasa cam beli kat kedai pulak...Jakun sungguh mak cik ini...hehehhe

In this dress also, I've try to sew using the bias tape...First timer..mmg kurang kemas...
Who is the lucky girl who will get this dress? Dalam hati dah berkata-kata nak bagi Qhahiera kut...We'll see, whether my mother in law approve or not. Coz MIL yang baby sit this sweet girl, kut-kut dia kata susah nak pakai lak...hehehhe
Sorry lah ,Mak...


Meh kita layan pics lak,k..Nampak tak the bias tape, kurang kemas....


3 comments:

Cik Puan Gaban said...

Salam Cikgu,

Salam perkenalan. oh ya sekiranya cikgu tak keberatan untuk menyediakan kotak chat dalam blog ni untuk memudahkan blogger untuk singgah kirim salam, say hi etc. Terima kasih. Cantik dress ni..sy suka.

Ila said...

Terima kasih Puan..
saya agak baru dgn dunia blog ni, insyaallah akan diusahakan...

terima kasih sekali lagi...

lia said...

cantik dress ni..aku pun nak wat gak satu.tp xconfiden la nk jahit elastic thread tu..tkpe2,nt nk try jugak..